Bromelia’s komen oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika. De Bromelia`s groeien daar op de stam of takken van bomen. De meeste Bromelia’s groeien hoog in de bomen om zoveel mogelijk (zon)licht op te vangen. De plant leeft niet van zijn gastheer, maar voedt zich met regenwater, oude rottende bladeren en vogeluitwerpselen. De Bromelia vangt dit allemaal op in het hart van de plant. Doordat het hart van de Bromelia ”kokervormig” is blijft het water met de voedingsstoffen in de plant staan.

Niet alleen de Bromelia voedt zich hiermee, ook andere dieren in het tropisch regenwoud maken van deze zogenaamde wateropslag gebruik. Zo maken o.a. vogels, apen, kikkers en andere insecten dankbaar gebruik van deze Bromelia’s om water te kunnen drinken.

Maar het meest belangrijk zijn de Bromelia’s voor de zogenaamde gifkikkers. Voor deze gifkikkers zijn de Bromelia’s een onmisbare plant in hun voortplanting proces. De gifkikkers hebben het water in de Bromelia nodig om hier hun kikkerdril in af te zetten en na verloop van tijd kunnen hier dan weer nieuwe kikkervisjes groeien.